راه دشوار «بذرپاش»
گفتگونیوز / گروه سیاسی: مهرداد بذرپاش بعد از کش و قوس های فراوان با عبور از تمامی حاشیه ها بر صندلی ریاست تکیه زد، او به خون پدر شهیدش قسم خورد تا ذره ای از حقوق مردم و بیت المال کوتاه نیاید و کار سیاسی نیز انجام ندهد.
به گزارش خبرنگار گفتگونیوز، هفته گذشته کمیسیون برنامه و بودجه مجلس لطف الله فروزنده و مهرداد بذرپاش را به عنوان کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات به صحن علنی معرفی کرد تا نمایندگان یکی از آن ها را رهسپار این نهاد مهم نظارتی کنند.از همان زمان انتقادات شروع شد و در صدر آن احمد توکلی رییس دو دوره مرکز پژوهش ها و رییس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت بود.
علی رغم تمامی ابهامات بذرپاش از روز چهارشنبه اول مرداد ماه با رای اعتماد ۱۵۸ نماینده رییس دیوان محاسبات شد و انتقادات رنگ و بوی اعتراض به خود گرفت.عده ای معتقدند بودند که او سابقه کاری کمتر از ۲۰ سال را داشته و شرط لازم برای احراز این پست را ندارد ؛ عده ای دیگر هم او را متهم به استفاده از فعالیت های تشکیلاتی اش به عنوان سابقه کاری کرده و برخی هم پرسش هایی درباره سوابق علمی اش بیان می کردند.
اوج این اعتراضات و طرح ابهامات و سوالات در فضای مجازی به خصوص توییتر به چشم می خورد و افرادی خواستار شفاف سازی و پاسخ نمایندگان بودند. رییس و نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و رییس دیوان محاسبات، امور مالی و اموال مجلس تلاش کردند با صدور بیانیه و یا ارائه توضیحاتی در صفحات شخصی خود گامی برای شفاف سازی بردارند که ظاهرا کافی نبود چه اینکه هنوز طرح ابهامات و سوالات ادامه دارد.
حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت که فرایند انتخاب رئیس و دادستان دیوان محاسبات براساس ماده ۵۱ آئین نامه داخلی مجلس وآیین نامه روش انتخاب، مصوب ۲۴ تیرماه کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس انجام شده است؛ محمدرضا میرتاج الدینی نایب رییس این کمیسیون هم ضمن بیان توضیحات مبسوطی درباره روند بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست و دادستانی دیوان محاسبات درباره ابهامات پیرامون سابقه کاری بذرپاش این طور توضیح داد: « درباره حواشی ایجاد شده درباره سابقهکار آقای دکتر بذرپاش، به استحضار عموم میرسانم ایشان بر اساس مدارک ارائهشده، کار و فعالیتهای مدیریتی خود را از ابتدای سال ۷۹ به عنوان معاون آموزشی پژوهشکده شهید رضایی (دانشگاه شریف) شروع کردهاند و در مجموع بیش از ۲۰ سال سابقه دارند. ایشان همزمان مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف هم بودهاند ولی آن را به عنوان سوابق ۲۰ ساله احتساب نکردهاند. اگر چه از نظر ما مدیریت در نهادهای انقلابی و غیردولتی از جمله بسیج هم از سوابق مدیریتی و بلکه ارزشمندترین آنهاست. همین جا به شبهه واردشده از سوی دیدهبان شفافیت و عدالت اشاره میکنم که مراد قانونگذار از ۲۰ سال سابقه کار، احراز توانمندی مدیریتی برای مسؤولیت خطیر دیوان محاسبات است، نه سابقه سنواتی که برای حکم کارگزینی محاسبه میکنند. میرتاجالدینی در بخش دیگری از این اطلاعیه با اشاره به حواشی مطرحشده پیرامون نامه پژوهشکده شهید رضایی نیز نوشت: «اخیرا در تاریخ تاسیس پژوهشکده شهید رضایی نیز تشکیک نمودهاند، غافل از اینکه ۲ مؤسسه به همان نام وجود دارد. اولی پژوهشکده سامانههای هوشمند صنعتی شهید رضایی است که سال ۷۸ توسط استاد جانباز دانشگاه شریف به نام آقای رضایی تاسیس و پس از شهادت ایشان بر اثر عوارض ناشی از جانبازی شیمیایی، به نام ایشان نامگذاری شده است و موسسه دیگر به نام پژوهشکده فناوریهای پیشرفته شهید رضایی که سال ۸۸ تاسیس گردیده است. عدهای به اشتباه این ۲ را یکی انگاشته و انتخاب کمیسیون را تخطئه نمودهاند. مراجعه به سایت دانشگاه صنعتی شریف بخوبی مساله را روشن میکند. گواهی آقای بذرپاش مربوط به پژوهشکده اول است».
در نهایت هم علیرضا شهبازی رییس کمیته دیوان محاسبات، امور مالی و اموال مجلس هم با صدور بیانیه ای تاکید کرد که فرآیند انتخاب رئیس دیوان محاسبات با «رعایت تمام مفاد قانون آییننامه داخلی و رعایت شرایط احراز قانونی و متکی به رای نمایندگان ملت» بوده است. شاید برخی افراد، متاثر از اخبار و شایعات یا بر اساس سلایق شخصی خود و حتی استناد به قوانین ملغی و منسوخ شده، تمایل به یک گزینه خاص داشته باشند اما ملاک کمیته دیوان محاسبات مجلس، صرفا «قانون» است نه نظرات اشخاص و چنانچه به جای قانون و مراجع قانونی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اشخاص نظر و سلیقه خود را بالاتر بدانند، کشور و جامعه آسیب خواهند دید.
شاید نتیجه گیری نهایی را توکلی انجام داد و با اعلام تشکیل جلسه با رئیس مجلس، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، دو نماینده دیگر و مدیرعامل دیده بان شفافیت و عدالت گفت که در این جلسه در پاسخ به استدلال های اعتراضی به انتخاب رئیس دیوان محاسبات گفته شده فرآیند انتخاب قانونی بوده، شما هم اعتراضتان را قانونی پیگیری کنید.
به هر صورت امروز مراسم تودیع و معارفه رییس دیوان محاسبات کشور برگزار شد. محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی با دفاع از تصمیم مجلس تاکید داشت که فرآیند انتخاب رییس و دادستان دیوان محاسبات براساس قانون بوده و موظف به پاسداری و حمایت ازانتخاب مجلس است. او از بذرپاش خواست که با عملکرد خود ثابت کند فرزند گام دوم انقلاب است و به انتخاب درست پارلمان صحه بگذارد.
بذرپاش هم اشاره ای به حواشی ایجاد شده داشت و گفت که کلکسیونی از حرف ها زده شد.بعضی دلسوز بودند و برخی احتمالا نگران شدند. من از همه آنها گذشتم و به خون پدر شهیدم قسم یاد می کنم و با خدای خود عهد می بندم که ایستاده ام و ذره ای از حقوق مردم و بیت المال کوتاه نمی آیم و اجازه نمی دهم به کسی به اسم عدالت خواهی ظلم شود.با ما کار سیاسی کردند، ولی من در اینجا کار سیاسی نخواهم کرد، نظارت دقیق را بر مبنای قانون و سختگیرانه پیش می گیرم زیرا پای بیت المال در میان است و شوخی ندارم و پاسداری از بیت المال هم ماموریت اصلی دیوان است که باید در سخت ترین شرایط آن را رعایت کنیم.
رییس جدید دیوان محاسبات در پایان صحبت هایش ابراز امیدواری کرد که عملکردش در دیوان محاسبات به گونهای باعث افتخار مجلس باشد که نمایندگانی که به ما رای دادند پشیمان نشده و کسانی که هم رای ندادند بگویند کاش رای میدادیم.
درست است که امروز مهرداد بذرپاش بر صندلی ریاست دیوان محاسبات تکیه زد اما او راه دشواری برای اثبات خود به تمامی منتقدانش دارد.