
دولت سیزدهم در اجرای وعدهها موفق عمل نکرد
احمد مازنی، نماینده اصلاحطلب مجلس دهم، در بررسی عملکرد یکساله دولت سیزدهم به «شرق» گفت: «منصفانهترین نقد دولت سیزدهم و مجلس یازدهم و یکدستشدن قدرت در یک سال گذشته که از انتخابات ریاستجمهوری میگذرد، نشان داد یکدستی قدرت برای حل مشکلات مردم، فرضیه درستی نبود؛ چراکه عملکرد نهادهای اجرائی یکدست نهتنها مشکلی را حل نکرد، بلکه بر مشکلات کشور هم افزود».
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: «مذاکرات وین ازجمله مسائل اصلی بود که بعد از رویکارآمدن دولت سیزدهم در دستور کار آن قرار گرفت. توافقی که دولت دوازدهم در روزهای آخر در آستانه امضای آن بود. این آمادگی وجود داشت که احیای برجام در آن دولت به نتیجه برسد، اما مقاومتهایی شد و اجازه ندادند».
او افزود: «دولت سیزدهم تا به امروز نهتنها نتوانست توافق را ایجاد کند، بلکه ابهاماتی را هم در مسیر توافق ایجاد کرد و سرنوشت توافق همچنان روشن نیست».
مازنی صدور «قطعنامه شورای حکام علیه جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم» را «هشداری برای کشورمان» در این دولت دانست.
این نماینده مجلس دهم همچنین به سایر شعارها و وعدههای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: «وعدههایی درباره حل مشکل تورم و گرانی داده شد که امروزه این شعارها در فضای مجازی دست به دست میشوند. کاندیداهای سیزدهم وعده میدادند که این مشکلات را حل میکنند و وعده اشتغال، ازدواج و مسکن را فریاد میزدند؛ اما هنوز این کار را انجام ندادهاند، بلکه شاهد افزایش قیمت چندبرابری محصولات مختلف هستیم».
این فعال سیاسی منتقد دولت ادامه داد: «ادعا میشد دولت قبل برنامهای برای اداره کشور ندارد، ولی آنچه شاهد آن هستیم، این است که دولت سیزدهم در حال اجرای برنامهای به نام جراحی اقتصادی است که حتی یک سطر از این برنامه را نه بهعنوان برنامه دولت و نه مصوبه مجلس شاهد نبودهایم».
او در ادامه انتقادات خود به برنامه جراحی اقتصادی دولت گفت: «برنامه مدون و مشخصی دراینباره وجود ندارد. وقتی اسم برنامه اقتصادی روی آن گذاشته میشود، باید حتما در بین اقتصاددانهای کشور مطرح شده باشد. باید مشخص شود این برنامه اقتصادی متکی بر کدام نظریه اقتصادی است؟ آیا متکی بر اقتصاد لیبرالی است یا اقتصاد جهادگرا یا ترکیبی از این دو نظریه یا متکی بر اقتصاد مستقل است؟».
مازنی در ادامه بررسی عملکرد دولت سیزدهم بیان کرد: «برنامه ششم توسعه تمام شده و مدتی است از برنامه هفتم هم خبری نیست؛ درحالیکه باید برنامه هفتم تدوین و ارائه میشد و گزارش عملکرد برنامه ششم را قرائت میکردند، ولی از آن هم خبری نیست».
این نماینده اصلاحطلب مجلس دهم تأکید کرد: «ما در شرایط سخت تحریمی قرار داریم و باید راهی برای شکستن تحریمها ارائه شود. همچنان از کسانی که تحریم را نعمت و فرصت میدانستند و مخالف برجام بودند، امروزه بهعنوان هیئت مذاکرهکننده استفاده میکنند که مذاکرات را به نتیجه برسانند؛ اما نه از شکستن تحریم خبری است و نه از توافق هستهای».
او درعینحال به یکی از نقاط مثبت دولت سیزدهم نیز اشاره کرد و گفت: «البته دولت سیزدهم توانسته است با برخی کشورهای منطقه رابطهای دوستانه برقرار کند».
مازنی ادامه داد: «این رفت و برگشتها بین ایران و چند کشور همسایه در جهانی که بسیار بزرگ است و همه کشورهای صاحب قدرت و ثروت روی آنها تأثیر دارند، اگر بتواند گره کور رابطه ایران و غرب را باز کند، مفید است؛ اما اینکه صرفا بخواهیم با این همسایهها در ارتباط باشیم که برخی از آنها باز گوششان به دهان ابرقدرتهاست، تأثیری ندارد».
این نماینده اصلاحطلب مجلس دهم در نهایت یکدستی قدرت بین مجلس و دولت سیزدهم را در عرصه سیاست داخلی و خارجی دارای کارآمدی لازم ندانست و گفت این استدلال کسانی که مردم را برای رأیندادن تشویق کردند تا قدرت یکدست شود و مشکلات جامعه حل، استدلالی ناکارآمد بود که دودش به چشم مردم رفت.