صفر تا صد و نکات مهم انتخاب رشته

صفر تا صد و نکات مهم انتخاب رشته

جزئیات انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین مراحلی است که داوطلبان بر اساس دانسته‌های خود نباید نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. در واقع انتخاب رشته بر اساس اولویت بندی‌ها انجام می‌شود و در نظر نگرفتن کوچکترین موردی می‌تواند آینده شما را بر اساس علاقه ای که دارید تباه کند. اما اگر داوطلبین عزیز صفر تا صد و نکات مهم انتخاب رشته را در نظر بگیرند و در طی این مسیر با یک مشاور با تجربه در ارتباط باشند، قطعا با توجه به رتبه و تراز کسب شده می‌توانند بهترین رشته تحصیلی را انتخاب کنند.

تحلیل کارنامه کنکور سراسری

تمام کارنامه‌های کنکور سراسری و آزمون‌ها در بر گیرنده اطلاعات مهمی هستند که بعد از برگزاری آزمون کنکور باید به سایت اصلی سنجش (sanjesh.org) مراجعه کنید و نسبت به دریافت کارنامه خود اقدام نمائید.

بعد از دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری باید اطلاعات فردی وارد شده خود را بررسی کنید و در نهایت با بررسی سوالات و پاسخنامه کنکور سراسری نمراتی که کسب کرده اید را بررسی کرده و در صورتی که هرگونه خطایی مشاهده کردید، می‌توانید نسبت به نتایج کنکور سراسری اعتراض کنید.

یکی از مهم ترین بخش‌های کارنامه به نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی نسبت داده شده است و در این قسمت مشخص شده است که چه رتبه‌ای کسب کرده‌اید و یا نمره کل تراز چقدر است!

یکی از مهم ترین بخش‌های کارنامه کنکور، وضعیت مجاز و یا غیر مجاز داوطلب در دوره‌های روزانه و غیر روزانه است. با توجه به ادغام ثبت نام دانشگاه آزاد و سراسری، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد شده اند در انتهای کارنامه آن‌ها یک کد برای دسترسی به انتخاب رشته ثبت شده است.

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری

گزینش دانشجویان تنها از بین داوطلبانی خواهد بود که مجاز به انتخاب رشته شده اند. در همین راستا جهت انتخاب رشته در زمان تعیین شده وارد سایت سنجش شوید و بدون پرداخت هزینه اقدام به انتخاب رشته نمائید.

روند انتخاب رشته به این صورت است که هر داوطلب مجاز به انتخاب ۱۵۰ کد رشته محل مرتبط با گروه آزمایشی خود خواهد بود و متقاضیان دانشگاه آزاد، کد رشته‌های مربوطه را در فرم انتخاب رشته وارد می‌کنند و داوطلبانی که قصد ثبت نام در رشته‌های بدون کنکور را دارند باید به همراه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته های مورد نظر خود را وارد کنند.

روند قبولی در رشته‌های مربوطه به این صورت است که به عنوان مثال شما ۵۰ کد رشته محل مورد نظر خود را وارد کرده و سازمان سنجش از بالا به پایین به ترتیب بررسی لازمه را انجام می‌دهد و زمانی که با رشته ای رو به رو شوند که آنجا قبولی شما تعیین شود، در این قسمت قبولی شما ثبت و اعلام خواهد شد.

نکات پایانی اما مهم…

همانطور که در ابتدا گفتیم، برای انتخاب رشته کنکور سراسری حق انتخاب ۱۵۰ رشته را دارید و باید رشته‌ها را طوری بچینید که ۳۰ مورد آن خوش بینانه و ۱۰۰ رشته دیگر مطابق با رتبه کسب شده تنظیم شده باشد.

همچنین حتما به بازار کار رشته انتخابی خود توجه داشته باشید و حتما این مورد را تحلیل کنید که بعد از فارق التحصیلی چه مشاغلی در انتظار شما هستند! برای بررسی کارنامه کنکور سراسری و داشتن انتخاب رشته اصولی می‌توانید با کارشناسان ارشد موسسه حرف اخر نیز ارتباط برقرار کنید تا راهنمایی‌های لازمه انجام شود. در نظر داشته باشید که طی این مسیر تنها یک فرد با تجربه و متخصص می‌تواند به شما کمک کند، چرا که مشاوران ارشد بر اساس علاقه، رتبه کسب شده، بررسی بازار کار آینده و… شما را راهنمایی می‌کنند و اصلا انتخاب کورکورانه ای صورت نخواهد گرفت.