کشف یک سیاره فراخورشیدی که می‌تواند میزبان حیات بیگانه باشد

کشف یک سیاره فراخورشیدی که می‌تواند میزبان حیات بیگانه باشد

 گروه بین‌المللی از ستاره‌شناسان، از کشف یک سیاره فراخورشیدی خبر داده‌اند که “سیاره اقیانوس” (OCEAN PLANET) نام گرفته است. این سیاره در یک منظومه دوتایی در فاصله ۱۰۰ سال نوری از زمین، به دور ستاره‌ای می‌چرخد و در صورت تایید شدن می‌تواند یک هدف جدید و وسوسه‌انگیز برای جستجوی حیات بیگانه باشد. این سیاره فراخورشیدی موسوم به “TOI-۱۴۵۲b”، از نظر اندازه و جرم کمی بزرگتر از زمین است و در منطقه قابل سکونت قرار دارد
پژوهش جدید یک گروه بین‌المللی از ستاره‌شناسان، یک سیاره فراخورشیدی را نشان می‌دهد که شاید روی سطح خود آب داشته باشد و به جستجوی حیات بیگانه کمک کند.

این سیاره فراخورشیدی موسوم به “TOI-1452b”، از نظر اندازه و جرم کمی بزرگتر از زمین است و در منطقه قابل سکونت قرار دارد؛ این بدان معناست که این سیاره در منطقه طلایی منظومه ستاره میزبان خود قرار دارد و روی سطح آن ممکن است آب مایع وجود داشته باشد.

“چارلز کادیو” (Charles Cadieux)، دانشجوی مقطع دکتری “دانشگاه مونترآل” (UdeM) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: TOI-1452b یکی از بهترین گزینه‌ها برای سیاره اقیانوسی است که ما تا به امروز پیدا کرده‌ایم. شعاع و جرم آن، چگالی بسیار کمتری را نسبت به سیاره‌ای مانند زمین که از فلز و سنگ تشکیل شده است، نشان می‌دهد.

احتمال می‌رود که این سیاره نیز مانند زمین، سنگی باشد، اما بسیار مرطوب‌تر است. بررسی‌های این گروه پژوهشی نشان می‌دهند که این سیاره ممکن است از ۳۰ درصد آب تشکیل شده باشد.

این گروه پژوهشی، سرنخ‌هایی از وجود این سیاره فراخورشیدی را در داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط “ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران” یا “تس” (TESS) کشف کردند. سپس همان گونه که در این مقاله شرح داده شده، آنها با استفاده از دستگاهی که به “رصدخانه مونت مگانتیک” (OMM) متصل است، به هدف خود رسیدند.

“رنه دویون” (René Doyon)، استاد دانشگاه مونترآل و از پژوهشگران این پروژه گفت: ما اکنون امیدواریم که به تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) ناسا دست یابیم که می‌تواند برای درک بهتر TOI-1452b ضروری باشد.

وی افزود: به محض این که بتوانیم، زمانی را برای استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب رزرو می‌کنیم تا به بررسی این دنیای عجیب و شگفت‌انگیز بپردازیم.

منبع: ایسنا